Csiga János Zoltán

Segédszakács

Csiga János

Mosogató – Konyhai kisegítő

 

Sziasztok!

 

A nyár végi beszámolóból, ősz lett. Ismét itt vagyok és nem csak azért, mert ígértem egy összefoglalót a Svájccal kapcsolatos tapasztalataimról. Hanem főleg azért, mert úgy hozta a nyár vége, hogy újra a Karrier Trainer-t, így Zoltán és Attila szolgáltatásait vettem igénybe. Egyrészt szerettem volna minél előbb édesapámat is kivinni magammal újra külföldre, másrészt a munkahelyemen a vezetőség úgy döntött, csökkentett létszámmal vágnak neki a téli szezonnak.

 

Ekkor minden további gondolkodás nélkül elsőre ismét hívtam Atillát, felvázoltam mi a tényállás, mit szeretnék és ez kivitelezhető-e egyáltalán!? Rövid megbeszélés után a döntés megszületett: ’’ Páros csomag Svájc ’’ ! Pár napon belül, el is indítottuk a pályázati anyagot és nem sokkal, talán egy héttel később meg is született az eredmény. Páros ajánlat érkezett részünkre, persze nem csak egy helyről, így még a választás lehetősége is megvolt újra. Amit itt hozzá kell tennem, természetesen édesapám nem teljesen nulla nyelvtudással és tapasztalatlanul jön velem újra külföldre dolgozni. December közepétől indul a szezon.

 

Én, mint segédszakács, konyhai kisegítő és tulajdonképpen kicsit mindenes, édesapa pedig konyhai kisegítő és mosogató. Így vágunk bele az új kalandba Svájcban. Ismét köszönetet kell mondanom a Karrier Trainer-nek ezért a lehetőségért és sikerért, amit közösen értünk el. Talán így erről röviden ennyit, de itt még nincs vége. Miután már hazafelé utaztam és tudatosult bennem, hogy 2 hónap szabadság vár rám, már hazafelé az úton nem bírt nyugodni bennem a gondolat. Bizony én erre a 2 hónapra még vissza szeretnék menni dolgozni, vagy Ausztriába vagy Németországba. Úgyhogy már itthonról pár nap után ismét felvettem a Karrier Trainer-el a kapcsolatot, ismét konzultáltunk az elképzelésemről és a lehetőségekről. Majd következett a csomagrendelés, pályázat indítás.

 

Az eredmény? Siker! Itt vagyok Németországban és dolgozom. Hihetetlennek hangzik tudom, de 3 nap alatt újra munkát találtam azonnali kezdéssel Németországban. Mindezt úgy, hogy közel 25 ajánlatot mondtam vissza Ausztriából és Németországból. Köszönöm Karrier Trainer, így Zoltán és Attila a lehetőséget és a munkátokat, most már sokadszorra. Mindenkinek bátran ajánlom, vágjon bele és valósítsa meg a jövőjét, ha pedig egy ilyen csapattal dolgozik együtt, mint Ők, ez hatalmas lehetőségeket nyit meg a külföldi munkaerő piacon.

 

Végül pár rövid mondat Svájcról. Mint azt fentebb olvastátok, sokfelé jártam Európában, viszont ez egy teljesen más világ rengeteg lehetőséggel, főleg azok számára, akik letesznek valamit ezért az asztalra. Eleinte nagyon furcsa volt a nyelv, az emberek, az ország. Meglepetésként ért, hogy hiába tudok németül ez itt kevés lesz a jövőre nézve. Igen, itt az emberek olaszul, franciául, németül, svájciul, angolul és sorolhatnám még, megannyi nyelven beszélnek. Elsőre igazi bábeli zűrzavar volt. De megszoktam és megláttam a lehetőségeket. Egy szóval úgy tudnám jellemezni: tökéletes, vagy inkább, ahogy a svájci mondja:,, wunderbar ,, – csodálatos. És tényleg az. Végül pár kép és ezek mögött megannyi élmény.

 

 

Köszönök még egyszer mindent és sok sikert nektek is a jövőben, később jelentkezem.

Üdvözlettel,

Csiga János Zoltán

 

Levelező felület

Képvágás a levelezésből!

 

f