Konyhai kisegítő

Külföldi konyhai kisegítő munka

A konyhai kisegítő, ahogy a nevében is le van írva a szakácsokat segíti ki munkájával. Itt általános konyhai feladatokra kell gondolni, amihez nem kell különösebb szaktudás, de ha van, akkor az hatalmas előnyt is jelenthet. Vannak olyan hotelek, ahol megkövetelik, hogy a konyhai kisegítőnek is szakács végzettséggel kell rendelkeznie, de általában bármilyen végzettséggel el tudsz ebben a munkakörben helyezkedni.
Főbb feladok: Zöldségek tisztítása, hámozása, salátabár rendben tartása, hideg előételek készítése, reggeli büféhez felvágott tálak készítése, egyszerű desszertek készítése, tányérok kikészítése, tálalás segítése, ezen kívül minden egyéb, amit a szakácsok parancsolnak. Sok munkahely esetén bele tartozhat még a mosogató kisegítése is, valamint ha a mosogatónak szabadnapja van, akkor párhuzamosan a mosogatást is végezni kell.
Ehhez a munkakörhöz ma már alapfokú nyelvtudásra mindenképp szükség van, valamint a konyhában, vendéglátásban használt szavak ismeretére. Ebben nagy segítséget nyújthat nyelvi anyagunk otthontanulásra, vagy online oktatásban, aminek részét képezi egy speciális vendéglátó ipari szakszótár, ami nagyban leegyszerűsíti az úgynevezett „konyhanyelv” gyors és hatékony elsajátítását.