Németországi munka

Németországi munka

A németországi elhelyezkedés a szállodai és éttermi dolgozók számára az ausztriai munkavállalás mellett szintén népszerű és vágyott cél.

Miért érdemes Németországot választani?

A német vendéglátói szektorban a szakképesítést nem igénylő munkák is meghaladják a magyar átlagkeresetet: akár a nettó 900 – 1300 eurót is elérheti a havi béred nyelvtudás, szakmai tapasztalat és munkahely függvényében. A német hotelek a legtöbb esetben ingyen, vagy minimális költség levonással biztosítják dolgozóik számára a szállást, és az étkezést. Kijelenthető, hogy németországi munka esetén a nettó kereset valamivel kevesebb a többi általunk választható országhoz képest, de ezt a fizetést itt a legtöbb esetben 5 napos munkahétre kapod.

Németországi munka esetén már az utazás sem gond

Bár Németország hazánktól kicsit távolabb esik, de biztos gazdasági helyzete miatt mégis sokan választják új munkahelyük, vagy új életük célpontjául. Egyre több magyar él kint, amit az üzletszerűen működtetett, ingázó telekocsi szolgálatok és kisbuszos utaztatók növekvő száma is tükröz. Egyes tartományok 6-7 óra autóúttal elérhetőek, mely az 5 napot dolgozók esetében lehetővé teszi a hazautazást.

Adatbázisunk segítségével több ezer németországi munkahely, köztük hotelek, éttermek, vendéglátós munkahelyek elérhetőségét biztosítjuk számodra. Az alábbi munkakörök várják, hogy betöltsék őket a megfelelő szakemberek: recepciós, menedzser, szakács, cukrász, londiner, kozmetikus, portás, szobalány/fiú, mosogató, konyhai kisegítő, pincér, pincérsegéd.

Döntésedet befolyásolhatja a családtól, szülőtől, barát-barátnőtől, gyermektől való távolság, a fizetések eltérése, szimpátia és még sok egyéb, számodra fontos dolog. Nálunk munkavégzésed helyét szabadon választhatod, csomagválasztástól függően akár vegyesen is.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy további kérdéseid merültek fel, keress fel minket bátran!

Általános adatok Németországról:

Hivatalos megnevezése: Német Szövetségi Köztársaság, németül: Bundesrepublik Deutschland

Területe: 357 023 km²

Hívószáma: +49

Fővárosa: Berlin

Államformája: Szövetségi köztársaság

Népessége: kb. 81 millió 300 ezer fő (2015-ös adatok)

Határai: Dánia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Svájc, Ausztria, Csehország és Lengyelország

Németország tartományai

Az ország 16 szövetségi tartományra oszlik:

Baden-Württemberg

Bajorország

Berlin

Brandenburg

Bréma

Hamburg

Hessen

Mecklenburg

Alsó-Szászország

Észak-Rajna-Vesztfália

Rajna-vidék–Pfalz

Saar-vidék

Szászország

Szász-Anhalt

Schleswig-Holstein

Türingia

Stuttgart

München

Berlin

Potsdam

Bréma

Hamburg

Wiesbaden

Schwerin

Hannover

Düsseldorf

Mainz

Saarbrücken

Drezda

Magdeburg

Kiel

Erfurt

Gazdaság, politika

Németország a világ negyedik legnagyobb ipari és gazdasági nagyhatalma. Az egy főre jutó GDP 44 660 USD (2015-ös adat). Legnagyobb ipari régiója a Ruhr-vidék, ahol a népsűrűség eléri az 5500 fő/ km²-t. Az ország üzleti és kereskedelmi központja Frankfurt. A fővárosban több mint 3,8 millió lakos él. 79 olyan városa van, amelyben 100 ezernél is többen laknak.

Németország parlamentáris szövetségi köztársaság. A kormányfőt, vagyis a szövetségi kancellárt a parlament választja, amely két házra tagolódik. Az alsóház a Bundestag, tagjait négyévente közvetlenül választják, a felsőházban (Bundesrat) a 16 szövetségi állam képviselői foglalnak helyet. Az államfő a szövetségi elnök.

Minimálbér németországi munka esetén

2015. január 1-je óta hatályos a német minimálbér törvény (Gesetz zur Regelung eines allgemeinen Mindestlohns), eszerint minden munkavállalónak óránként legkevesebb bruttó 8,5 euró munkabér jár, a külföldi munkavállalóknak is.

Éghajlat

Az ország észak-nyugati területeit az óceáni éghajlat jellemzi, vagyis a tél enyhe, a nyár hűvös, sok csapadékkal. Kelet felé egyre inkább a magyarországihoz hasonló kontinentálisra vált a klíma. Berlinben a nyári átlaghőmérséklet 23, februárban 3 Celsius-fok körül alakul. Az időzóna a Greenwichi középidő (GMT) +1 óra, nyáron GMT +2 óra szerinti.

Beszélt nyelvek

Németország hivatalos nyelve a német. Regionálisan még hivatalos az alsó- és felsőszorb, dán, alnémet, fríz, cigány nyelv.

Társadalom

Németországban a születéskor várható élettartam kb. 79 év, nők estében ez valamivel magasabb: 82,4 év; férfiaknál alacsonyabb: 76 év. A német lakosság kb. ugyanolyan arányban (34 százalék) protestáns és katolikus, a muszlim valláshoz a népesség 3,7 százaléka sorolható, egyéb vagy nem vallásos 28,3 százalék.

Németországi munkalehetőségek