Dél-Tiroli munka Olaszországban

Tiroli munka

Ha beszélsz olaszul vagy németül, és külföldi hotelben, étteremben keresel vendéglátós munkát, akkor jó helyen jársz! Adatbázisunkban a németországi, svájci, ausztriai, tiroli állások mellett dél-tiroli munkalehetőségek is várnak.

Dél-tiroli munka: mit kell tudni róla?

Dél-Tirol, bár Olaszországhoz tartozik, mégis önálló, autonóm tartomány. Jogszabályai sokban hasonlítanak Ausztria munkaügyi szabályzatához, így a dél-tiroli munkavállalók itt is számíthatnak 13. és 14. havi fizetésre. Német nyelvtudással egész Dél-Tirolban elhelyezkedhetsz, de természetesen előnyt jelent az olasz illetve más idegen nyelv ismerete.

Miért épp Dél-Tirol?

Az előnyök hosszú sorát taglalhatnánk, hisz a földrajzilag kiváló helyen található Dél-Tirol tálcán kínálja a szabadidős programokat, legyen az síelés, strand, kirándulás. Sőt! Az olasz tengerpart akár 1-1,5 órás autóúttal is elérhető. De ha Téged is az érdekel leginkább, hogy Neked mit kínál a hely egy vendéglátós munkáért, akkor jó hírünk van: az itt elérhető fizetések még az ausztriai munkabéreket is túlszárnyalják.

Adatbázisunk segítségével több ezer ausztriai, németországi, svájci, tiroli munkahely, köztük hotelek, éttermek, vendéglátós munkahelyek elérhetőségét biztosítjuk számodra. Az alábbi munkakörök várják, hogy betöltsék őket a megfelelő szakemberek: recepciós, menedzser, szakács, cukrász, londiner, kozmetikus, portás, szobalány/fiú, mosogató, konyhai kisegítő, pincér, pincérsegéd.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy további kérdéseid merültek fel, keress fel minket bátran.

Általános adatok Dél-Tirolról:

Elhelyezkedése: Olaszország, Bolzano autonóm megye

Régió: Südtirol, olaszul Alto Adige

Székhelye: Bolzano, németül: Bozen

Területe: 7399,97 km2

Népessége: 510 ezer fő

Települések száma: 116

Hívószám: +39

Időzóna: CET (UTC+1)

Dél-Tirol vagy Bolzano?

A kettő ugyanazt jelenti. Dél-Tirol alatt a kétnyelvű (olasz-német) Bolzano megyét értjük, amit az első világháború után csatoltak el az osztrákoktól Olaszországhoz. Közigazgatásilag Olaszországhoz tartozik.

Dél-tiroli munkavállalás

Dél-Tirolban minimális a munkanélküliség köszönhetően az élénk idegenforgalomnak. A legtöbb munkalehetőséget a szálloda-, és a vendéglátóipar kínálja, de szinte minden területen van esély elhelyezkedni.

Nyelv

Dél-Tirolban az olasz, a német és a ladin nyelv is hivatalos. Ez utóbbi egy rétoromán dialektus, amit az itteni 116 település közül nyolcban beszélnek. A települések túlnyomó hányadában német anyanyelvűek laknak, akik egy kevert, osztrák-bajor dialektust beszélnek. Az olasz anyanyelvűek főleg Bolzanóban élnek.

Kétnyelvűségi vizsgát azoknak a dél-tiroliaknak kell tenniük, akik a közszférában szeretnének dolgozni. Enélkül nem kaphat az alkalmazott állandó munkaszerződést.

Dél-Tiroli munkalehetőségek