Pincér / Pincérsegéd

Külföldi Pincér munkák

A pincéri munkakör iránt érdeklődők számára fontos tudni, hogy a szakmai ismeretek mellett az idegen nyelv ismerete is rendkívül fontos.  El kell különítenünk egymástól a felszolgálói (pincérsegédi) feladatokat, és a fizetőpincér tevékenységét. Míg az előző csak az ételek felszolgálását végzi, és számára egy alapfokú nyelvtudás elegendőnek bizonyul, addig a fizetőpincér kommunikál a vendégekkel, ő veszi fel a rendelést, ajánl ételt, és intézi a fizetést, ezért rendkívül fontos, hogy legalább középfokú szinten beszéljen. A napjainkban rendkívül népszerű Ausztria, Németország vagy Svájc éttermeiben általában elegendő a német nyelv ismerete, de egyre több hotelben követelik meg az angolt is. Hasznos, ha elboldogulsz Dél-Tirol környékén az olasszal, vagy Svájc nyugati részén a franciával, de alapvetően elmondható, hogy a német és az angol már belépőt jelent a legnagyobb szállodákba, éttermekbe is. Fontos tudnod, hogy a külföldi vendéglátóhelyeken ma már elektronikus rendelésrendszert használnak, tehát ennek ismerete nélkülözhetetlen a munkavállaláshoz.

Bárokban sok helyen el lehet boldogulni pincéri ismeretekkel, de ha az exkluzívabb és persze jobban fizető vendéglátóegységeket céloznád meg munkavállalás alkalmával, akkor nem árt, ha otthonosan mozogsz a koktélok, a longdrinkek, és a kávékülönlegességek terén is.

Végül, de nem utolsó sorban pincérként el kell fogadnod azt az egészen egyszerű alapigazságot, hogy a vendégnek mindig igaza van, s ezt akkor is szem előtt kell tartanod, ha valójában tudod, hogy nem így van.