Szobalány állás Ausztria, Németország, Svájc, Dél-Tirol területén

Szobalány állás Ausztria

Biztosan saját magadról is tudod, hogy vendégként a szállodába érkezve első dolgod, hogy a tisztaságot szemügyre vedd. Ha poros az éjjeliszekrény, vagy a fürdőszoba hagy maga után némi kívánnivalót, máris megvan a vélemény a házról. Mindebből természetesen az is következik, hogy a szobalányok munkájára kiemelt figyelmet fordít a szállodavezetés, ezért a követelményeknek akkor tudsz a legjobban megfelelni, ha képes vagy az önálló munkavégzésre, nem kell mindennap elmondani neked, hogy milyen feladatok várnak rád.

Mit kell tudni a szobalány-fiú állásról?

Szobalányként nem csak a napi szintű takarításokra kell ügyelned, hanem az olyan rendszeresen visszatérő feladatokra, mint az ágyneműk, a lakástextíliák mosása, az ablakok tisztítása, és természetesen a közös helyiségek, a recepció takarítása is. Aki nem szeret ágyazni vagy mások után takarítani, az jobb, ha nem is jelentkezik, hiszen az alaposságot rendszeres ellenőrzi a vezetés és igen magas követelményeket támaszt a szobalányok felé.

Munkájuktól a vendégek elégedettsége függ, ezért a lelkiismeretesség és a szorgalom nagy erények e munkakörben. A nagyobb szállodákban gyakran csak egy-egy munkafolyamatot, például a portörlést, vagy az ágyneműk áthúzását kell végezni, ezeken a helyeken ugyanis szét van osztva még a takarítás is a nagyobb hatékonyság érdekében.

Kell a nyelvtudás!

A szobalány állás ausztriai és egyéb külföldi munkavállalás esetén sem jelenti azt, hogy nem szólsz egész nap senkihez, tehát alapfokú nyelvtudásra itt is szükséged lesz. A recepcióssal vagy a főnökkel folyamatos kapcsolattartásban leszel, hiszen tőlük fogod megtudni, melyik szobákból költöznek ki, s így azt, hogy melyik szorul teljes áttakarításra.

Érdekel a szobalány állás Ausztria, Németország, Svájc, Dél-Tirol területén? Adatbázisunk segítségével több ezer szállodai munkahelyre pályázhatsz. Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy további kérdéseid merültek fel, keress fel minket bátran.