Récsei Alexandra

Szobalány

24 éves

 

Kedves Karrier Trainer, kedves Álláskeresők
Korábban már sokat hallottam a Karrier Trainer-ről, mindig figyelemmel kísértem, mi történik azokkal az ismerőseimmel, akik általuk találtak munkát külföldön. Hozzáteszem, mindig csak korrekt dolgokról hallottam.
Én Ausztriában dolgoztam szobalányként és reggeliztetőként 4 szezont, mindig magamnak találtam a munkahelyeket és az idei téli szezonra is elkezdtem már keresgélni, mire ismét szóba jött köreinkben a Karrier Trainer Svájci csomagja.

 

Pár napon belül fel is vettem a céggel a kapcsolatot, akik először bemutatták a Karrier Trainer működését, tájékoztattak a szerződésről, a svájci munkavállalás előnyeiről, hátrányairól, megbeszéltük, hogy melyik pozícióban szeretnék elhelyezkedni és végül felmérték a német nyelvtudásomat is.
Csomagrendelés után elkészült a pályázati anyagom, amit átbeszélés után elfogadtam. Következő reggel elindult a pályázatom, nagyon meglepődtem mikor azzal szembesültem, hogy ömlenek a válaszok, rengeteg levelet kaptam és az első két napban meg is jött az ajánlat. Hívtak telefonon is és mondták, hogy akár azonnal is kezdhetek, éves szobalányállást és nem utolsó sorban elég jó fizetést ígértek Nagyon örültem, pár levélváltás után el is fogadtam, még azon a héten ki is utaztam. Nagyon kedvesnek bizonyultak a főnökeim és munkatársaim. Mikor odaértem, rövid beszélgetés után körbevezettek, átadták a szobámat és mondták, hogy következő nap megbeszélünk minden részletet, addig pihenjem ki magam, mert hosszú volt az út.
Másnap reggel lementem, odahívtak egy pultos lányt, hogy vele fogok dolgozni. Kicsit meglepődtem, mert arról volt szó, hogy reggeliztetek és reggeli után a szobákat fogom takarítani… Ehelyett reggeli után megterítettünk ebédre és kiderült, hogy változtak a dolgok és pultos leszek. Közben felvilágosított a főnököm, hogy van 4 napom, hogy megtanuljak mindent, mert utána egyedül leszek egy hétig. Megláttam, hogy mennyi olasz bor van és milyen italok, amikről még soha nem is hallottam..
Eljött az ebédidő mikor tele lett az étterem és 4 rohanó pincért kellett kiszolgálni, aki csak elfutott a pult előtt és bekiabálva felsorolta, hogy mit kér és csak addigra jött vissza mire már kész kellett volna lenni a rendelésnek, erre sokszor ketten is kevesek voltunk. A másik, hogy sokszor nem is értettem, hogy mit kiabálnak, mert a svájci németre még közel se állt rá a fülem. Egyre inkább kétségbe estem és egyre inkább közeledett az ideje, hogy egyedül maradok a pultban. Pár nap alatt nagyon sok dolgot megtanultam, de még mindig nem volt elég és tudtam, hogy nem fog menni egyedül.

 

A Karrier Trainer végig mellettem volt, tanácsokkal látott el és megbeszéltük, hogy kár erőltetni, ha nem érzem, jól magam. Mivel volt még felhasználható adatbázisom, úgy döntöttem, indítsuk újra a pályázatot. Így is lett. Lementem munka előtt a főnökömhöz, megkértem, hogy üljünk le, beszéljük meg, mert nem erről volt szó. Mondta, hogy tudja ő is, de jelenleg nem tud másik munkát adni csak ezt. Megköszöntem a lehetőséget és mondtam, hogy akkor nem szeretnék maradni. Megértette, kifizette azt a pár napot, összepakoltam és eljöttem.
Miután hazaértem, újraindítottuk a pályázatot és pár napon belül ismét jött egy szimpatikus ajánlat, a telefonos interjút után másnap megküldték a szerződést és a páromnak is felajánlottak egy állást.

 

Jelen pillanatban nagyon örülök és bízom benne, hogy megtaláljuk a számításainkat és hamarosan egy másik levélben a jó tapasztalataimat is leírhatom.
Végül szeretném megköszönni Attilának és Zoltánnak a hozzáállását, munkáját és azt, hogy bármikor elérhetőek voltak a számomra!
Üdvözlettel: Récsei Alexandra

 

 

Levelező felület

 Részletek Alexandra Levelezéséből!