Kothenczné Ani

Szobalány

Kiss András

Mosogató-Házmester

 

Kedves Álláskereső Társaink!

 

Párommal együtt több hónapja azon fáradoztunk, hogy ismét Ausztriában találjunk magunknak állást. Rengeteg időt töltöttünk a neten különböző állásportálokon, több száz helyre elküldtük jelentkezésünket, de sajnos pozitív választ sehonnan sem kaptunk. Pedig már rendelkezünk több mint két éves ausztriai munkatapasztalattal, és így sem jártunk sikerrel. Ekkor egy kedves ismerősünk ajánlotta a KARRIER TRAINER nevű online karrier irodát, akikről megtudtuk, hogy külföldi munkához jutásban tudnának nekünk segíteni. Azonnal regisztráltunk a honlapjukon, majd skyp-on is felvettük velük a kapcsolatot.

Rengeteg hasznos információt kaptunk Attilától és Zoltántól, és részletesen elmagyarázták milyen módon tudnának a segítségünkre lenni. És nem utolsó sorban kaptunk egy kis bíztatást, ami nagyon ránk is fért. Átbeszéltük az elképzeléseinket, céljainkat, hogy milyen munkafolyamatban van tapasztalatunk és milyen területen szeretnénk dolgozni a későbbiekben. (szobalány, mosogató- házmester). Fölmérték a nyelvtudásunkat, amit megfelelőnek találtak. Így azonnal átküldtünk minden anyagot, ami a pályáztatásunkhoz szükséges volt. Valamint csatoltuk korábbi hotelból kapott referenciánkat is.

Ők egy nagyon profi önéletrajzot és bemutatkozót készítettek nekünk, így már készen is volt a komplett pályázati anyagunk. Miután átnéztük és elfogadtuk, azonnal megrendeltük a pályázati csomagot. Pontosan egyeztettük, hogy melyik nap indítjuk a pályáztatásunkat. Ez azért volt fontos, hogy a hotelokból kapott rengeteg válaszlevelet azonnal el tudjuk olvasni, a kapott telefonhívásokra felkészülten tudjunk reagálni. Elsősorban párban pályáztunk. A páros pályáztatás nehézségeire felhívták a figyelmünket, ezért úgy döntöttünk, hogy figyelembe vesszük az esetlegesen érkező nem páros ajánlatokat is.

A pályázat során párban és egyénileg is kaptunk munkaajánlatokat. Párban kimentünk személyes találkozóra és próbamunkára is, de sajnos a nem megfelelő feltételek miatt, inkább az egyéni ajánlat mellett döntöttünk. A próbamunka idején szüneteltettük pályáztatásunkat, majd annak befejezésével kértük az újraindítását. Ennek eredményeként én május 10-én, vasárnap Karintiában kezdek dolgozni, mint szobalány, a párom pedig május 12-én kedden, mint házmester Maria Enzersdorf –ban áll munkába.

Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek is, mert mindkettőnknek lesz munkája. A célunkat elértük, hiszen végre van munkánk, tudunk dolgozni. Ami a mai munkanélküliségben igen nagy szó! Az már egy következő feladat lesz, hogy a későbbiekben egy munkahelyen találjunk majd magunknak munkát. De nem adjuk fel, előttünk még az ÉLET! Hiszen még csak 50 évesek vagyunk!

Itt szeretnénk megköszönni a KARRIER TRAINER csapat profi munkáját, hozzáállását, és végtelen türelmét!
Forduljatok hozzájuk bizalommal, mi jó szívvel tudjuk ajánlani minden Sorstársunknak.
Minden kedves Álláskeresőnek sok sikert és főleg kitartást kívánunk a külföldi munkakereséshez és munka vállaláshoz egyaránt!

U.I: A pályázat lezárása előtt érkezett még páros ajánlatunk, ahova szabadnapunkon elmentünk személyes bemutatkozóra. Sikerült is megegyeznünk, emiatt úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi helyünkön felmondunk és kb 1 hónap múlva már együtt dolgozhatunk az új helyen.

 

Üdv.: Kothenczné Ani és Kiss András Tatabányáról

 

 

Levelező felület

Kothenczné Ani és Kiss András pályáztatása alatt több száz válaszlevél érkezett a levelező fiókjukba. A képen 3 munkaajánlat látható, amiből kettő.