Kovács Dorottya

Szobalány

Horváth Martin

Szakács

 

Kedves Álláskeresők!
Újra jelentkezünk, mint sikeres pályázók!

 

Mint azt olvashattátok az előző bejegyzésünkből, április óta voltunk kint közösen Tirolban egy szállodában, mint szakács és mint szobalány. Lényegében majdnem minden jó volt (Munka-Szállás-Fizetés). Egyszerűen elég lett a helyből fél év munka után, így új kihívásokat keresve felkerestük a Karrier Trainer csapatát. Átbeszéltük az elképzelésünket és az elvárásainkat a következő pályáztatásunkkal kapcsolatban.

 

Zoltán és Attila ismét készségesen álltak szolgálatunkra. Ez alkalommal egy kicsit magasabb beosztást és magasabb bérezést tűztünk ki célul, ami természetesen nagyobb felelősséggel is jár. Elindítottuk a pályázatunkat Október 8-án és elképesztően sok válasz és hívás jött, merem állítani, hogy 3x-4x több mint legutóbb, főleg telefonon. 3 napon belül ismét megvolt a leendő munka. Végül egy olyan hely mellett döntöttünk ahova személyesen is sikerült elmennünk interjúra. Nagyon korrektek és kedvesek eddig a leendő főnökeink.

 

Több mint 1 órán keresztül kérdeztek minket a családunktól elkezdve egy bizonyos szakács-pincér szituáció, konfliktus kezeléséig mindent. A kínálatukban Én, mint Konyhafőnök helyettes a párom ismét, mint szobalány helyezkedtünk el. Ez a szálloda most egy 4 csillagos, színvonalasabb, ugyanakkor vendéglétszámban kisebb, mint ahol eddig dolgoztunk. Sok konkrétumot sajnos még nem tudunk, a szerződésünket már megkaptuk és elfogadtuk. December 1-jén utazunk ki, helyileg Voralberg tartományba.

 

Azt hallottuk, hogy a fizetés elvileg itt már kiemelkedőbb, mint Tirolban/Karintiában, és ez a gyakorlatban is így van!:) 13., 14. havi fizetés természetesen jár itt is, illetve a térítésmentes szállás és a teljes ellátás. Egyelőre ennyit tudunk írni, de hamarosan jelentkezünk, ha már ott vagyunk és természetesen képeket is küldünk! Addig is nagyon sok sikert és bátorságot kívánunk a külföldre induló álláskeresőknek!
Nem utolsó sorban pedig köszönjük a Karrier Trainer csapatának a segítséget!

 

 

Kovács Dorottya, Horváth Martin

 

Levelező felület

 Részletek Dorottya és Martin levelezéséből !