Horváth Szabolcs

Segédszakács

Konyhai kisegítő

36 éves

Sziasztok!


A barátnőm Ausztriában dolgozik, a második szezonját koptatja. Többször meglátogattam őt a munkahelyén, az utolsó alkalommal egy hetet töltöttem kint önéletrajzokkal felszerelkezve, újságot böngészve, hotelről hotelre járva. Nem is kell mondanom hogy ez a kis kiruccanás mennyi pénzbe és energiába került, mint a végén kiderült, feleslegesen.

 

Kiutazásom előtt egy régi ismerősömön keresztül megismerkedtem a Karrier Trainerrel, többször beszélgettünk, ők elfogadták a döntésemet, hogy először egyedül próbálkozom és ha nem sikerül, akkor később jelentkezem náluk. Számomra szimpatikus volt, hogy teljesen ingyen tanácsokkal láttak el és nem erőltették rám a saját szolgáltatásuk igénybe vételét.

 

A felesleges kiutazás után ismét felvettem velük a kapcsolatot, ezúttal már mindent egy lapra feltéve, komoly szándékkal. Skype-on felmérték a nyelvtudásomat, (ettől sem kell ám be…ni). Az én esetemben nyelvtudásom kizárólag kisegítő munkakörre volt elegendő.

 

Én soha nem dolgoztam külföldöm, így beszélgetéseink során olyan tanácsokkal, információkkal láttak el, amikről korábban fogalmam sem volt. Ezután Attila és Zoltán elkészítettek egy nagyon profi pályázati anyagot, majd péntek június 28-án reggel elindult az első pályáztatási napom. Jaaa,péntek csak magyarországon „hétvége van,mamárnemdolgozunk” nap!!! Már aznap 15.38-kor megjött az a válasz email, ami mint később kiderült, számomra a legjobb ajánlatot tartalmazta.

 

Tudni kell, hogy a szezon már javában tart, így nem akartam elhinni hogy az általam elfogadott ajánlaton kívül még 4-5 kedvező ajánlat is befutott. A számomra két legmegfelelőbb állásajánlóval Zoltánék segítségével (erre is van lehetőség,figyelmesen olvassátok el a honlapot,miután INGYENESEN regisztráltatok) email váltások alkalmával részletesebb tájékoztatást kértünk.

 

A pályáztatásom megkezdését követő hét csütörtökén július 4-én megérkeztem első ausztriai munkahelyemre, egy 3 *-os hotelbe a Wörther See partján, pénteken már dolgoztam. Reggeliztető szakács-konyhai kisegítő a munkakör, munkaidő 7-12,17-21.30. Nincs túlóra, viszont van napi 3-szori étkezés (3×fél óra,ami a munkaidőből megy el!), saját 2 ágyas szoba (asztal,szék,szekrény,wifi,mosdó), a fürdőt 3-an használjuk, de eltérő munkabeosztás miatt nincs sorbanállás.

 

Mázlim van mert mindkét szakács jól főz, és vannak magyar kollégák is, akik jó fejek, segítőkészek. De ez mindegyik kollégámról elmondható! Első munkahelynek, vagy akárhányadiknak nem jó? Még most sem hiszem el ami velem történt. Nem húzom tovább, mindjárt lejár a zimmerstundém.
És most jön a titok, mint a tv reklámban : KARRIER TRAINER, a sikeres külföldi munkavállalás kulcsa!
Attila és Zoltán, DANKE SEHR
u.i.: téli szezonra a párommal együtt jelentkezünk, légyszi szóljatok mikor küldjük az önéletrajzokat
Bis später!

 

Levelező felület

Horváth Szabolcs levelezése első külföldi munkaadójával!

a nagyításhoz kattints a képre…

Horváth Szabolcs  Segédszakács  Konyhai kisegítő Levelező felület