Nagy Károly

Pincér

40 Éves

Tisztelt Karrier Trainer, Tisztelt ausztriai Álláskeresők!

 

Kis “hazánkban” a vendéglátásban közel 30 éve működő családi vállalkozásunkat 2012. Szeptemberében meg kellett szüntetnem, mert a kereskedelem eme ágát a rendkívül sok negatív új jogszabály és a kereslet csökkenése nagyon durván érintette. Az én vásárlóimat az alsó és középosztály tette ki, akinek a bére már másra nem elég, csak a rezsi befizetésére.
Úgy gondoltam, hogy az én szakmámban, azaz a vendéglátásban maradok, de országot váltok és Ausztriában próbálok szerencsét. Október és november hónapokban közel 700 helyre küldtem el a jelentkezésemet és csupán 4 pozitív ajánlatot kaptam vissza ezekből. A számomra kevésnek tűnő pozitív visszajelzés és az egész álláskeresés lassú lefolyása miatt eléggé elkeseredtem, de a lényeg, hogy így is sikerült az elhelyezkedés és 2012. December 21.-én munkába állhattam szakácsként.Ez pont megfelelő volt nekem, mert szerettem volna még egy kicsit csiszolni, fejleszteni a nyelvtudásomat, amit az iskolában szereztem.
Egyébként a nyelvtudás nagyon FONTOS, nem kell szégyellni ha nem megy, de akkor kérjék bizalommal a Karrier Trainer segítségét a nyelvi felkészítéssel kapcsolatban is.
A téli ajánlat csak szezonális állás volt, ami Április 4-ig tartott.
A cég szeretett volna hosszabbítani velem, de a következő szezonkezdés kb.3 hónap múlva lett volna esedékes, ami nekem túl hosszú szünetnek tűnt és ezért megbeszéltük, hogy nem megyek vissza hozzájuk.
Hazaérkezésem után nem sokkal elkezdtem újra az álláskereséssel “szerencsétlenkedni”, ami szinte ugyanúgy zajlott mint előzőleg. Ekkor egy barátom ajánlása után kerültem kapcsolatba a Karrier Trainerrel, azaz Pető Attilával és Kucsora Zoltánnal.
Először is egy baráti, személyes telefonbeszélgetéssel kezdtük, ahol felmértük mind a két fél igényeit és elvárásait és a fiúk egyben felajánlották, hogy Skype-on tartsuk a kapcsolatot, ami költség barát dolog tőlük.
Azt már az elején közölték velem, hogy biztos munkát nem tudnak adni, de lehetőségeket igen és a többi rajtam múlik. Felhívták a figyelmemet arra is, hogyha bármi kérésem, kérdésem felmerül, nyugodtan forduljak hozzájuk.
Úgy gondoltam, hogy lesz ami lesz megpróbálom, szimpatikusnak tűnt a hozzáállásuk és a hozzáértésük.
A regisztráció, képesség felmérés, online interjú-ami innentől már Skype-on történt-után megtörtént a csomag választásom. A pályázati anyagom összeállítása és bemutatása után másnap elkezdődött a pályáztatásom, de már pincér állásban is, mert a nyelvtudás felmérésem után Zoltán és Attila megerősített, hogy ebben a pozícióban is próbálkozhatok.
Nem vártam gyors sikerre, de meglepetésemre már az első napon biztos elhelyezkedési lehetőséget kaptam és a következő 2 napban is voltak még ajánlatok, azaz az első 3 napban már 10-12 biztos munkaajánlat érkezett a levelezési fiókomba,
Ekkor a pályáztatásomat szüneteltettük és válogathattam a lehetőségek közül, ami nekem szokatlan volt az előbbiekben leírt gyér visszajelzések miatt.
Kiválasztottam egyet a sok közül, ami nekem jónak tűnt és leleveleztük ill. letelefonáltuk a részleteket a Karrier Trainer segítségével a munkaadónál.
Mehettem próba munkára, amin teljesen megfeleltem, de mivel még időközben további állás ajánlatokat is kaptam , ami szintén kedvező volt, így kértem még időt a válaszadásra a munkaadótól.
Megkértem Attilát és Zoltánt a további pályáztatásomra a rendkívül sok beérkező ajánlaton felbuzdulva.
A továbbiakban is nagyon sok ajánlat érkezett, és végül is az ő segítségüknek, hozzá értésüknek és tanácsaiknak köszönhetően már pénteken 14.-én kezdhetek is az új munkahelyemen, mint pincér.
Azon a munkahelyen ahol próba munkán voltam tisztáztam, hogy közelebb kaptam állásajánlatot és az ő ajánlatukat mellőzöm, amit ők meg is értettek.
Az egész lebonyolításában nagy szerepet játszott a Karrier Trainer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem vártam ekkora szakmai felkészültséget a srácoktól, de megkaptam, a barátságukkal megtisztelve.
Köszönöm a segítségeteket Attila és Zoltán!
Ezt a céget minden álláskeresőnek csak ajánlani tudom és fogom is a személyes referenciámmal.
Tisztelettel: Nagy Károly

 

Levelező felület

Nagy Károly levelezési felülete a különböző munkaajánlatokkal.