Szabó Tünde

Szobalány

49 Éves

 

Kedves Karrier Trainer, kedves Álláskeresők!

 

Szabó Tünde vagyok, két jó szakmám van, 6 éve vállalkozóként dolgozom, mégis már 2 éve megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy menni kéne. Tavaly elvégeztem egy intenzív német nyelvtanfolyamot és szeptemberben nekiálltam a komoly álláskeresésnek Ausztriában, Dél-Tirolban. Megkerestem minden létező ismerősömet, aki kint dolgozik, segítséget kérve, és ekkor értek a legnagyobb csalódások. Az ígéretek ellenére senki nem segített érdemben.

 

Majd jöttek az önálló E-mail küldések, önéletrajzzal, ajánlással, több százat elküldtem, többször javítottam őket, összesen 4 válasz érkezett, mind nemleges. Elkezdtem telefonálgatni, nos ezzel sem jutottam előrébb. Javarészt dél-tiroli szállókat hívtam, és felét sem értettem, amit mondtak. Ez nagyban visszavetette az önbizalmamat, így más megoldást kezdtem keresni. Óvtak az ismerőseim bármilyen közvetítő irodától, személytől, voltak, akik pórul jártak már.

 

Találtam én olyan kinti munkaszervezőt is, hogy fennakadt a szemem, mikor megmondta, mennyiért közvetítene ki.
De közben a vállalkozásomat szinte teljesen leépítettem, bízva a kijutásban, tehát menni kellett. Egyszer véletlenül beszélgettem erről egy nagyon kedves ismerősömmel, aki rögtön tudta a megoldást, és ajánlotta egy régi kedves barátját, aki már több éve azzal foglalkozik, hogy segítsen az embereknek munkát találni külföldön. Ez volt a Karrier Trainer és Kucsora Zoli, majd megismertem az üzlettársat is, Attilát.

 

A megkeresés után többször beszéltek velem skype-on, és egyre biztosabb lettem benne, hogy ők meg fogják oldani a helyzetet. Aug. 11.-én délelőtt indult a pályáztatásom és másnap már 3 lehetséges állás volt a fiókomban. Ebből választottuk ki a legkedvezőbbet, és augusztus 19.-én indulok dolgozni egy ötcsillagos hotelbe. Egyszerűen alig hittem a szememnek, mikor azt láttam, hogy még aznap több mint 50 válasz érkezett. Egyszóval a fiúk nagyon tudnak valamit, és emellett figyelmesek, mindig rendelkezésre állnak és segítenek az ilyen kezdőknek is, mint én, aki totál elveszettnek érzi magát egy ilyen helyzetben. Ilyen egy igazi szolgáltatás: profi,
megfizethető, ügyfélközpontú.
Bár még vissza van a puding próbája, vagyis a valóság, de én hiszem, hogy rendben lesz minden, és kis idő múlva arról tudok beszámolni, hogy egy nagyon jó helyen és jó körülmények között dolgozom.
Nagy köszönet Nektek, viszem a jó híreteket !!

Üdvözlettel,
Tünde

 

Levelező felület

 Képvágások Tünde levelezéséből !