Szantner Ildikó
Mindenes – Allrounder
Bodor Gábor
Felszolgáló segéd

 

Sziasztok!

 
Szantner_Bodor_Foto
A következőket kívánjuk elmondani Attilával és Zolival kapcsolatban. Illetve elmeséljük nektek a mi a teljes történetünket!
A párom Ildikó és én Gábor, rendőrök vagyunk, vagyis hát már csak voltunk. Ildi 6 évet, én pedig kereken 10 évet voltam rendőr. Ildi németül alig beszélt, én pedig alapszinten tudtam beszélni a németet. Külföldi munkánk soha nem volt. Ildinek volt némi munkatapasztalata vendéglátásban, nekem szinte semmi.
Az egész úgy indult, hogy én, Gábor még 2014 évében egy jó barátomon keresztül, Molnár Karinán keresztül ismertem meg a srácokat. Emlékszem, mesélte a Karina, hogy ha én is biztos munkahelyet szeretnék találni külföldön, akkor a www.kulfoldihotelmunka.hu oldalt keressem fel, és keressem a Karrier Trainer nevű céget, mert itt a srácok nagyon jók és segítőkészek. Én még akkor, 2014 évben fel is kerestem őket és új élet reményében segítséget kértem tőlük. Megmondom őszintén, hogy nem mertem nagyon hinni abban, hogy két héten belül nekem munkám lenne, mint ahogy a Karinának……, de bele vágtam.
 
Anno az Attila mindig teljes körűen elmondott mindent, érthetően és egyértelműen. Aztán bele kezdtek nekem a pályázati anyagom összeállításába és bemutatás utáni szétküldésébe. és ha jól emlékszem, akkor talán 1.5 héten belül már biztos munkahelyem volt és csak utaznom kellett volna a külföldi munkahelyre. Azonban egyéb okok miatt anno nem tudtam kimenni, sajnos itthon kellett maradnom. Aztán az élet úgy alakult, hogy menetközben lett egy párom, Ildi, aki a jegyesem lett és úgy láttuk mindketten, hogy nem lehet maradni tovább Magyarországon. Ekkor már azonnal benne volt a fejemben és emlékeimben a Karrier Trainer, hogy ismét segítséget kérek tőlük.
Persze gondoltam, először közeli barátok vagy haverok segítségét fogom igénybe venni, mert hát ők miért is vernének át. Sajnos rosszul jártunk, elég rendesen át lettünk verve.

 
Ezek után úgy gondoltam, hogy a srácokat, Zoltánt és Attilát kell újra felkeresnem és rendkívül bosszantott a dolog, hogy nem azonnal őket kerestem(ük) fel. Így hát ismét azonnal rájuk is írtam Skyp-on, melyre Attila azonnal reagált is. Leírtam nekik az előzményeket, hátha emlékeznek még rám. Emlékeztek rám és az akkori történetemre, és hát most már párommal, Ildivel kértünk közösen segítséget tőlük. Az Attila ismét teljeskörű, részletes felvilágosítást adott a munkakeresés folyamatáról. Tájékoztatott minket, hogy mi hogy lesz és fog történni.
Így hát kérésére elsőnek megírtuk az önéletrajzainkat, ezt követően megíródtak a referenciáink is. Mindent feltöltöttünk a saját profil oldalunkra, továbbá, mivel nekem még volt egyéb bizonyítványom vendéglátós képzésről, azt is feltöltöttük.
Az idő folyamán aztán a Zoli is bekapcsolódott a beszélgetésekbe és mindkettőjükkel tartottuk a folyamatos kapcsolatot. Nem volt könnyű menet, mert ekkor már mi is folyamatosan a leszereléssel bajlódtunk. Az Ildi rendesen félt az újtól és izgult, hogy lesz e munkánk, vagy mi lesz velünk. Azonban a srácok mindig normál módon fogadtak minket és nem kiabáltak, nem küldtek el minket! Nyugodt módon elmagyaráztak mindent és még az Ildit is nyugtatták. Az Attila mindig, folyamatosan, bármikor elérhető volt és segítőkész. Nem szidott és nem keserített el minket, hanem mindig erőt és biztatást adott.
 
Pályázatunkat az elkészült páros anyagunk bemutatása és elfogadása után 2018. január 22-én kezdték el. Mi elsősorban Ausztria területére kértük a bemutatkozó anyagunk szétküldését,így megrendeléskor 6.000 Ausztriai, második célországként 4.000 Németországi helyet jelöltünk meg. Attila elmagyarázta azt is, hogy ha Ausztria területére szétküldik és esetleg a téli szezon közepén mégsem jönne páros, pozitív ajánlat, akkor még 4.000 hotel, éttermi címre küldik el a pályázati anyagunkat a kért Németország területén, annak keleti oldalán. Ez nagyon tetszett nekünk, hogy így szét lehet szedni a szétküldés folyamatát és a Páros csomagban adott 10.000 darabos adatbázisunkból több országot is választhatunk, valamint megadhatunk elsődleges célországot és tartományt is.
 
Attila és Zoli tájékoztattak bennünket arról is, hogy ahogy elkezdik szétküldeni a papírokat, akkor már az első naptól 08:00 óra után bármikor várhatjuk a munkaadók leveleit, válaszait, telefonhívásait.
 
Ez így is volt, mert már aznap folyamatosan jöttek a levelek. Többnyire már olyan levél jött, hogy nincs szabad hely, de sok jött, hogy egy munkahely van csak. Azonban már első nap jött több páros munkaajánlat is, valamint a munkaadók közül hívtak telefonon is. Ismétlem, már az első nap!
A hirtelen jött sok levél miatt, illetve a meglepő telefonhívások miatt, teljesen meg voltunk illetődve, hogy ennyi levél és megkeresés jön nekünk. A napok során folyamatosan jöttek a levelek és páros munkaajánlatok. Eközben folyamatosan kapcsolatot tartottunk a Karrier Trainer-es srácokkal, akik segítettek szóban, levelezésben. Természetesen a munkaadókkal való beszélgetésben nem tudtak, de a levelezésben folyamatosan segítettek és figyelték a bejövő ajánlatainkat.
Na és itt jön a lényeg! Ezek után 2018. Január 27. nap lezárásra került a papírjaink szétküldése, mivel biztos munkaajánlat érkezett, amit elfogadtunk az Ildivel. Magyarán munkánk lett!!!
Új munkahelyünkön, Ausztriában 2018. Február 05.-én kezdünk.
 
Tömören leírva azt tudnám mondani, hogy a srácok felkeresése és az ő segítségük elfogadása az egyik legjobb dolog, ötlet a külföldi munkakeresésben!! Az elejétől fogva részletesen, folyamatosan felvilágosítanak mindennel kapcsolatban. Bártan zavarhatod őket mindenben, ők elmagyaráznak mindent és segítenek, amiben csak tudnak.
Bízhatunk bennük és én már kétszer is személyesen tapasztaltam, hogy az ígéretük nem ámítás!!! Szétküldik a papírjaid és nem, hogy 24 napon belül, hanem 2 héten belül biztos munkaajánlat érkezik számodra, amit el fogsz fogadni!! Bízzatok bennük és keressétek őket!!

 
Ildikó, Gábor

 

Részlet Ildikó és Gábor levelezéséből ...

 

Szantner_Bodor_Levelezes